Želite li izgledati fit, za doručak izbjegavajte ove namirnice

podijeli

Često zbog nedostatka vremena, a da ne bismo propustili doručak, kupimo pecivo u pekari

 

 

DORUČAK je jedan od najvažnijih obroka tijekom dana. Upravo zato ne bismo smjeli raditi pogreške da unosimo hranu koja nam je potrebna da izguramo dan. Evo što trebate izbjegavati.
Peciva iz pekare
Često zbog nedostatka vremena, a da ne bismo propustili doručak, kupimo pecivo u pekari. Ovo je velika pogreška jer se u pecivu nalazi velika količina aditiva, soli, masti, šećera te ono ne sadrži nutritivne vrijednosti koje su neophodne.
Voćni jogurti
Većina nas zaista vjeruje da voćni jogurti u sebi ne sadrže šećere, međutim baš kao i voćni sokovi, puni su šećera i njima nikako ne bismo trebali započinjati dan. Iako su možda lijepo osvježenje u ovim proljetnim jutrima, nikako nisu i zdravo rješenje. Umjesto sokova i voćnog jogurta, kao jutarnje osvježenje uzmite svježe voće.
Kaloričan doručak
Doručak zaista ne mora biti najobilniji niti najkaloričniji obrok tijekom dana jer velike količine nezdravih masnoća završavaju u obliku masnog tkiva, a organizam ne dobiva sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Stoga napravite balans pa ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuhati i kombinirati uz dvopek i čaj.
index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *