Šetnja za učinkovito sagorijevanje kalorija

podijeli

Brzina suvremenog doba i sjedenje u uredima, pogubni su za zdravlje čovjeka • Međutim, ako niste u kondiciji, najbolja fizička aktivnost kojoj bi se trebali posvetiti jest svakodnevna šetnja u trajanju od pola sata

 

 

FIZIČKA aktivnost u trajanju od pola sata dnevno trebala bi biti rutina svakog suvremenog čovjeka. Brzina suvremenog doba i sjedenje u uredima pogubni su za zdravlje čovjeka.
Međutim, ako niste u kondiciji, najbolja fizička aktivnost kojoj biste se trebali posvetiti jest svakodnevna šetnja u trajanju od pola sata.
Čak i stručnjaci tvrde da je svakodnevno pješačenje brzim korakom pola sata najbolji način fizičke aktivnosti. Šetnjom možete ojačati mišiće nogu, ali i ostatka tijela.
Šetnjom tjedno možete izgubiti i do kilogram, a šetnjom u trajanju od sat vremena brzinom od oko 7,5 km/h izgubit ćete još više, a dok šetate možete raditi i sljedeće vježbe:
Iskorak
Iskorakom ćete ojačati mišiće nogu i stražnjice. Početni položaj je u iskoraku, a prsti prednje noge su blago podignuti. Ruke su na bokovima. Polako spuštajte koljeno pod kutom od 90 stupnjeva, od jednog do dva centimetra iznad tla pa se vratite u početni položaj. Leđa vam moraju biti ravna čitavo vrijeme. Vježbu radite u tri serije od 15 do 20 ponavljanja. Ponovite vježbu sa suprotnom nogom.
Podizanje noge u stranu
Stanite i napravite položaj s uskim raskoračnim stavom. Leđa vam moraju biti ravna, jedna ruka naslonjena na zid, a druga na boku. Polako podižite nogu u stranu, tako da ostane ravna u koljenu, dok su prsti zategnuti u pravcu ispružene noge. Vratite nogu u početni položaj. Bitno je da ne savijate leđa i da se čvrsto oslonite na zid. Vježbu ponovite 10–15 puta u tri serije. Isto vrijedi i za drugu nogu.
Naravno, tu ima još puno vježbi poput čučnjeva, čučanj skokova, jumping jacksa, izdržaja u čučnju i slično.
index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *