“5 promjena koje je moje tijelo doživjelo zbog boksa”

podijeli

Vidjet ćete, sve je to ono što si i sami sigurno želite.

 

 

ŽENE sve više razmišljaju o boksu, ali ne znaju što očekivati.

Čini se kao dovoljno dinamičan i zabavan sport. Za one jakog karaktera i oni koje žele očvrsnuti u cijelosti, ali je li boks dovoljno učinkovit? Isplati li se uložiti trud u boks ili je bolje u staru odabrati neku drugu aktivnost?

Na ovo posljednje pitanje možemo vam postaviti protupitanje. Ako želite žarko probati, probajte, a ako ste i dalje više za nešto drugo, laganije, tada je možda bolje odustati.

Boks nije šala! Boks traži, ali boks i daje. Ako ste zagrizle, ako vam osmijeh zatitra na licu od same pomisli da biste baš boksom mogle tesati svoje tijelo, onda će vam priča Deborah Jie sjesti kao melem na dušu.

 

Ovo je njeno iskustvo:

“Kao mlađa sam se bavila sportom, ali nikad nisam dosegla puno čvrstinu tijela i snage. Uvijek sam bila pomalo mekana. Mršava, ali mekana, sve dok se nisam primila boksa.

Ako mislite da je boks dinamičan, ne možete ni pojmiti koliko je dinamičan. Doslovno postajete gladni za ispucavanjem, a koliko god teško bilo, nema stajanja i nema prestanka, dok ne završite trening okupanim znojem. Tu nema ni laganih pokreta niti vam je tijekom treninga važno kako izgledate. Važan je samo osjećaj koji vam pruža.

Nakon samo mjesec dana treniranja, ja sam postala nova osoba. Boks je donio ogromnu pozitivu u moj život, zaista, u svim smislovima”, napisala je Deborah i nabrojala najveće promjene.

A vidjet ćete, sve je to ono što si i sami sigurno želite.

 

Povezana slika


1. Trbuščić je odmah otišao

Rijetko se tko sjeti da je kod boksa specifično to što sve što radite, morate raditi zategnutih trbušnih mišića pa vam s vremenom to zaista prijeđe u naviku. Tako sam u kratkom roku konačno očvrsnula trbušne mišiće, više nego ikada ranije. Čak i kad se tuširam, sjedim i uhvatim se kako sam zategnula mišiće.

 

2. Lice mi je zablistalo

Iako prije nisam imala nekih specifičnih problema s kožom lica, nakon mjesec dana treniranja primijetila sam ipak promjenu. Koža mi je zablistala, a sve zahvaljujući povećanom protoku krvi tijekom treninga, kad više kisika i hranjivih tvari dopiru do moje kože. Osim toga, boks je toliko dinamičan da vas jednostavno tjera da stalno pijete tekućinu pa je i ta navika ostala.

 

Slikovni rezultat za zene boks

 

3. Naučite jesti što treba

Kad jednom shvatite da ste slabi na treningu jer ste jeli premalo ili ste tromi zbog nezdravih obroka, shvatite poantu kvalitetne prehrane i više vam ne pada na pamet toliko brljati. Odjednom vam postane važno da odaberete dobre namirnice, uskladite vaše obroke i nađete ono što vam najbolje odgovora, a da ne gladujete. Pogotovo ne prije treninga jer će vam trebati dosta energije da biste sagorjeli viškove. Sat vremena boksa sagorijeva oko 500 kcal, a rezultati su bolji ako vježbate s rukavicama, jer ćete tada biti čvršći i uporniji.

4. Nema više stresa

Vrlo jednostavno: smatraju ga agresivnim sportom, a ne znaju koliko boks opušta. Pomaže vam izbaciti stres, nabrijati se na dobar osjećaj i poslije još dugo uživati u njemu.

5. Snažno tijelo, još snažniji um

Svaki udarac u vreću i svaki zamah jača tijelo i podiže razinu vašeg samopouzdanja. Sad zamislite koliko je to koraka, zamaha i udaraca u samo jednom treningu, pa vidite je li boks dovoljno dobra opcija za vas?

Vrijedi li probati?

 

 

 

 

 

index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *