Proljetna superhrana koju biste obavezno trebali uvrstiti u prehranu

podijeli

Opskrbljene antioksidansima, hranjivim tvarima koje jačaju vaš imunitet i koje vam pomažu kod mršavljenja i održavanja linije, neka ove prirodne namirnice obilježe proljeće na vašem tanjuru

 

 

UKUSNO, svježe, sezonsko i zdravo.
To su proljetne namirnice o kojima danas pričamo i koje biste obavezno trebali uvrstiti na svoj tanjur.
Opskrbljene antioksidansima, hranjivim tvarima koje jačaju vaš imunitet i koje vam pomažu kod mršavljenja i održavanja linije, neka ove prirodne namirnice obilježe proljeće na vašem tanjuru.
1. Šparoge
Šparoge su prirodni izvor vlakana, folata, vitamina A, C, E i K, pomažu u stabilizaciji šećera u krvi, prirodni su diuretik, oslobađaju vaše tijelo viška soli te ublažavaju nadutost.
2. Komorač
Ova hrskava namirnica bogata je vlaknima, folatima, kalijem te vitaminima B i C. Pomaže kod svih probavnih problema, od zatvora do plinova i nadutosti, a ženama može pomoći i u ublažavanju menstrualnih grčeva.
3. Celer
Celer nije samo zečja hrana, jer radi se o namirnici bogatoj antioksidansima, vitaminima i mineralima, kao što su vitamini B, C i K, kalij, kalcij i slično. Celer obnavlja elektrolite, poboljšava probavu, smanjuje tjelesne upale, a dobar je i za vašu kožu.
4. Avokado
Odavno je poznato kako se egzotični avokado uzima kao superhrana. Prepun mono i polinezasićenih masti avokado sadrži i vitamine, A, B, C i K te minerale kao što su magnezij, kalij, željezo i bakar. Osim toga, pun je bjelančevina i dijetalnih vlakana, a sadrži i protuupalna svojstva. Da ne govorimo o prednostima koje ima za vašu kožu i kosu.
5. Grašak
Grašak je odličan izvor bjelančevina, no bogat je i vitaminima B, C i K te sadrži i dugi popis raznih minerala. Na grašak gledajte i ovako: on ima nizak udio masnoće, ali visok udio bjelančevina, vlakana i hranjivih stvari, što ga čini idealnim sastojkom koji će zadovoljiti vaše žudnje kada želite skinuti koji kilogram.
6. Rotkvice
Divne boje i zanimljivog okusa, rotkvice su pune folata, vlakana, vitamina B, kao i minerala poput bakra, magnezija, cinka i mangana. Sadrže i puno vode pa su odlične za čišćenje vašeg organizma, kao i za zdravlje kože.
7. Klice
One sadrže impresivnu listu vitamina i minerala: od vitamina B, C i K do minerala poput bakra, cinka, mangana, željeza i kalcija. Pomažu kod problema s probavom, poboljšavaju metabolizam, snižavaju kolesterol, poboljšavaju vaš imunitet, daju tijelu energiju te štite tijelo antioksidansima.
index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *