Ova vježba najbolje jača trbuh, a uopće nije vježba za njega

podijeli

Ona je brzo osjetila učinak ove poznate vježbe.

 

 

STIŽE još jedan dokaz da se trbuh ne treba jačati isključivo ciljanim vježbama za trbuh, pa ćete sad možda i sami početi trenirati malo drugačije. Čak i ako vam je jedini cilj ojačati trbuh.

“Ja sam uvijek bila jedna od onih koja se u teretani najdulje zadržavala na vježbama za jačanje trbuha. Iza mene je bezbroj odrađenih serija svih poznatih vježbi za trbušne mišiće, a da nikada zapravo nisam doživjela rezultate kojima sam se nadala uz toliko vježbanja. Sve dok nisam počela sa svojim novim izazovom – zgibovima. Iako je moja snaga na visokoj razini, potrudit ću se da uspijem doći do osam napravljenih pravilnih zgibova, bez ikakve pomoći sa strane. Bit će to dug put, ali neću posustati, a sada kada sam krenula s njima, shvatila sam još nešto. Moji trbušni mišići nikada, ali nikada nisu bili ovako umorni”, napisala je zaljubljenica u fitness Gina Florio.

Zgibovi od nule

Kod zgibova možda moramo koristiti snagu gornjeg dijela leđa, ali ako zaista malo bolje razmislite o njima, zgib je jako složena vježba koja utječe na više skupina mišića u isto vrijeme: mišiće gornjeg dijela leđa, deltoide, ramena, podlaktice, bicepse i trbušne mišiće.

“Kad visim s prečke pokušavajući se povući gore svom snagom, moji trbušni mišići toliko se stežu da bi održali ravnotežu u tijelu i podržali me visoko gore, da doista rade prekovremeno. Nije ni čudno da me toliko bole”, priznala je i dodala da je o tome već razgovarala s nekoliko trenera koji su se nasmijali i samo je pitali: “Što misliš zašto svojim klijentima više i ne savjetujemo vježbe za trbuh? Zato što su kompleksnije vježbe u kojima radi više mišićnih skupina znatno djelotvornije.”

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *