Postoji li lakši način za toniranje ženskih ruku?

podijeli

Dva su načina na koji možete nositi svoju torbu, a da vam mišići pritom rade kao da ste vježbali

 

 

OVAKAV uteg sigurno ima svaka žena.

Za razliku od napora koji je potrebno ulagati da biste dobili vidljiv six pack, toniranje mišića ruku puno je lakši i brži posao. To je zato što rukama niti ne trebaju velike težine da biste ih kvalitetno izmorili. Zapravo, ako ste žena, a žene ipak ne trebaju brinuti o veeelikim bicepsima i tricepsima, za lijepe vam ruka možda neće trebati ništa drugo osim vaše torbe. Da, one torbe koju svakodnevno imate u rukama, a koje, ako je suditi prema tipičnoj ženskoj navici, sigurno nisu lagane.

“Obično su dovoljno teške, taman za ženske ruke”, kazao je Josh Kernen, trener i stručnjak za fizikalnu terapiju.

No, zato su što su toliko teške, nije oh dobro cijeli dan nositi na istom ramenu, jer žene tako riskiraju krivljenje kralježnice, loš položaj tijela i bolove u leđima i ramenu.

No, ako obična torba može tako loše utjecati na posturu, onda je svakako možemo iskoristiti i za dobre strane. Bez vježbanja.
“Jednostavno promijenite način na koji nosite torbu”, otkriva Josh Kernen.

Dva su načina na koji možete nositi svoju torbu, a da vam mišići pritom rade kao da ste vježbali.

Torbicu nosite u ruci i pustite je da samo visi, a što je torba teža, učinci će biti bolji. Zapravo, postoji i vježba koja se zove farmerov hod, koju nošenje torbe u ispruženoj ruci, u potpunosti imitira te tako utječe na jačanje snage u rukama.

Drugi je način nošenje torbice obješene na podlaktici, sa savijenom rukom prema gore. Tako opterećenje od torbice utječe na jačanje bicepsa, ali i ostalih mišića ruke.

Naravno, potrebno je mijenjati ruke u kojima ih nosite, a kad vam situacija do dozvoli, možete slobodno napraviti i malo bočnog podizanja ili pokoju triceps ekstenziju.

“Čak i ako idete na kratku šetnju od pet do petnaest minuta, pokušajte nositi torbu na ta dva načina te je povremeno podići jer ćete tako, da ni ne primijetite, ubrzati otkucaje srca, pojačati proces sagorijevanja kalorija te jačati mišiće. No, važno je da vam u tim pozama leđa ne budu ukočena. Pokušajte ih što više opustiti, a fokus prebaciti na ruke”.

 

 

 

 

index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *