Kako biti u formi ako ne volite vježbati?

podijeli

Iako je redovita tjelovježba itekako preporučljiva, mnogim se ljudima nije lako natjerati u teretanu ili na bilo kakav trening

 

 

ŽELITE biti u što boljoj formi, no ne da vam se vježbati?

Iako je redovita tjelovježba itekako preporučljiva, mnogim se ljudima nije lako natjerati u teretanu ili na bilo kakav trening.

Ovo je idealni članak za sve takve pojedince koji bi u tom slučaju trebali voditi računa o nekoliko stvari:

1. “Vježbajte” u svakodnevnoj rutini

Hodajte do svog odredišta ili vozite bicikl, a nemojte ići automobilom. Hodajte stepenicama te izbjegavajte dizala. Dok se ujutro spremate za dan pred vama, napravite pokoji čučanj. I kućanski poslovi troše kalorije, a osim toga, imat ćete uredan stan pa nećete imati niti kaos u glavi. Dok bilo što radite, stišćite mišiće stražnjice ili anti stres lopticu za zategnute ruke. Zaplešite nakon napornog dana, mogućnosti je puno.

2. Svakodnevna šetnja

Znate li da šetnja znanstveno dokazano produljuje život? Upravo zato, još jednom ćemo naglasiti važnost kretanja svakoga dana pa kad god imate priliku – šećite.

3. Prehrana mora biti kvalitetna

Pravilna prehrana jako je bitna za vaš izgled i zdravlje svaki dan, a posebno ako niste redoviti u tjelesnim aktivnostima. Proteini su ključni, ali i pravilni unos voća i povrća. Zaboravite na slatkiše i masnu hranu, ako želite što vitkiju liniju, a dobro je znati i za namirnice koje smanjuju nadutost, kao npr. kefir, rajčica, krastavci, peršin, đumbir i slično. Jedite nekoliko manjih, ali i kvalitetnih obroka dnevno kako biste izbjegli one napadaje gladi koji često završe posezanjem za lošim namirnicama.
4. Hidratacija je jako bitna

Uvijek uz sebe imajte bočicu vode te ne ju ne zaboravljajte ispijati tijekom cijelog dana. Tijelo ponekad zamijeni glad za žeđ pa kako bi izbjegli prejedanje, uvijek budite hidratizirani. Ako ne možete piti puno obične vode, u bočicu ubacite limun, mentu, krastavce, đumbir i slično ili posegnite za čajevima bez šećera te s malo meda.

izvor: index.hr/fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *