Namirnice koje ne biste smjeli jesti nakon 19 sati

podijeli

Osim što prezačinjena hrana uzrokuje nadutost i probavne smetnje, ona bi vas mogla koštati i dobrog sna

 

 

NARAVNO, ako vam je cilj smršavjeti ili održati postojeću težinu.

Ljuta hrana
Osim što prezačinjena hrana uzrokuje nadutost i probavne smetnje, ona bi vas mogla koštati i dobrog sna. Situacija se može dodatno pogoršati ako nakon njezine konzumacije mirujete, što je velika vjerojatnost da radite.
Tjestenina
Tjestenina je jedan od najkaloričnijih ugljikohidrata. U jednoj porciji tjestenine možemo konzumirati čak 400+ kalorija, a one se najviše skupljaju na predjelu trbuha. Iako ni pretjerano uživanje u ovoj namirnici nije dobro za liniju, manje ćete si štete napraviti ako ju konzumirate ranije u danu i posebno prije tjelovježbe.
Čokolada
Nije tajna da nas ukusna čokolada kojoj je doista teško odoljeti čini sitijima no kada osjetite želju za istom, to ne mora značiti da ste gladni, već da jednostavno imate potrebu za slatkim. No osim što je čokolada puna kalorija i šećera, sadrži i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Iako je svakako manje ukusna opcija, puno je bolja posegnuti za toplim čajem.
Crveno meso
Crveno meso također vam može loše pasti na želudac, a ono se sporo probavlja pa bi također mogli imati problema. No i obilna porcija piletine ili svinjetine bit će loš izbor. Pripazite da jedete krto meso u malim količinama kako biste izbjegli takve probleme.

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *